ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Επηρεάζει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, βοηθά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ανάπτυξής τους.

Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας, ενώ τα μεγαλύτερα δραστηριότητες όπως εκμάθηση μουσικού οργάνου, συμμετοχή σε ομάδα τραγουδιού ή χορωδίας κλπ.

Οι δραστηριότητες της ομάδας παρουσιάζονται στην πλατεία της κατασκήνωσης.

music-banner

 

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και μαθαίνουν να φροντίζουν φυτά και βότανα, χρήσιμα στο καθημερινό τραπέζι αλλά και στον καλλωπισμό κήπου και βεράντας.

Ενημερώνονται για τα λαχανικά και τη χρησιμότητά τους στη διατροφή.

Η φροντίδα φυτών και βοτάνων που θα καλλιεργήσουν, τα βοηθά να αναλάβουν ευθύνη και να αισθανθούν όμορφα με το αποτέλεσμα.

Τα παιδιά μπορούν να καλλιεργήσουν έναν δικό τους λαχανόκηπο, αρωματικά φυτά, να ενημερωθούν για τη χρήση και τις ιδιότητές τους, να φυτέψουν και να καλλωπίσουν τα παρτέρια της κατασκήνωσης.

gardening-banner

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Προβολή video μέσω υπολογιστή ή τηλεόρασης και γνωριμία σημαντικών ελληνικών και ξένων μνημείων και αρχιτεκτονικών κατασκευών.

Προβολή των διάφορων τύπων κατοικιών, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τις διαφορετικές ανάγκες μέσα στον χρόνο.

Γνωριμία με την αρχιτεκτονική διαφόρων τύπων κατοικιών (βουνό, νησί, πόλη) και παρατήρηση του διαφορετικού τρόπου δόμησης.

architecture-banner

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Αποτελεί τρόπο δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης αλλά και προσωπικής έκφρασης του ατόμου (επιλογή θέματος, χρωμάτων κλπ.).

Βοηθάει το παιδί να γίνει παρατηρητικό, να συνεργάζεται και να επικοινωνεί μέσα από ομαδική εργασία.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να μάθουν για έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών που βρίσκονται σε μουσεία όλου του κόσμου.

Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν και με ζωγραφική σε Η/Υ.

Μέσα από το εργαστήρι ζωγραφικής τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν και με άλλες δραστηριότητες όπως πηλός, ντεκουπάζ, κατασκευή κοσμήματος κλπ.

paint-banner

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη γνώση και καλλιεργεί την κατανόηση των ενδιαφερόντων τους μέσα από το διάβασμα.

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία της ηλικίας τους μέσα από δεκάδες τίτλους της σύγχρονης και της κλασικής λογοτεχνίας.

library-banner

 

ΧΟΡΟΣ

Συμβάλλει στη σωματική και ψυχική υγεία και βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν σωστή κίνηση, ευελιξία, αντοχή και παράλληλα να χαρούν και να διασκεδάσουν.

Ο χορός βοηθά την μεταξύ των παιδιών επικοινωνία και συνεργασία, καθώς συνήθως είναι ομαδικός.

Τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν διάφορα είδη χορού, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, επιλέγοντας κάποια από τα προγράμματα που θα δημιουργηθούν.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στόχος είναι η δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσω τεχνικών που διδάσκονται στο θέατρο και αποσκοπεί στην ψυχαγωγία αλλά και την ανάδειξη του ταλέντου ή και ειδικών ικανοτήτων μέσω ρόλων ή ελεύθερης έκφρασης. Έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αυτοσχέδια κοστούμια, σκηνικά και να παρουσιάσουν σκετς στη γιορτή λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου.

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ © 2019

Created by Pixelocracy