Ποιοί είμαστε

Η ιστορία μας

poioi-eimaste-1Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) δημιουργήθηκε το 1930 και είναι ο ασφαλιστικός φορέας Υγείας και Πρόνοιας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα. Είναι αυτοδιαχειριζόμενος οργανισμός και διοικείται από 25μελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Σύντομη ιστορική αναδρομή

 
poioi-eimaste-3poioi-eimaste-8

Από τη Πεντέλη στη Λούτσα Πρέβεζας

Στην προσπάθεια παροχής βοήθειας στα μέλη του, μετά τη κατοχή (1945), το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. δημιούργησε την πρώτη κατασκήνωσή του στην Πεντέλη. Ενοικίασε από την Μονή Πεντέλης μια πευκόφυτη περιοχή 15 στρεμμάτων και με την βοήθεια του Υπουργείου Προνοίας περιέθαλψε τα παιδιά των μελών του. Για την επίτευξη του σκοπού της κατασκήνωσης δούλεψαν τότε το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και υπάλληλοι της Τράπεζας, που υπηρέτησαν τον θεσμό από διάφορες θέσεις μέσα στην κατασκήνωση (προσωπικό - στελέχη).

Η κατασκήνωση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. στη Πεντέλη λειτούργησε μέχρι και το 1948.


Κατασκήνωση Διονύσου

Όταν η Διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε μέρος του κτήματος Διονύσου για 15 χρόνια στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. έγινε ένας τεράστιος αγώνας για τη μεταφορά των υλικών από την Πεντέλη και για τη μεταμόρφωση του κτήματος σε κατασκήνωση. Όλα έγιναν μέσα σε 6 μήνες, ώστε η κατασκήνωση να είναι έτοιμη. Για πρώτη φορά λειτούργησε στον Διόνυσο το 1949.
Οι προσπάθειες για τη διαρκή βελτίωση της κατασκήνωσης Διονύσου δεν σταμάτησαν ποτέ. Από κάθε άποψη παρέμεινε η πρώτη στο είδος της στον ελλαδικό χώρο.

banner-dionysos

Κατασκήνωση Χαλκιδικής

Πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια λειτουργίας της κατασκήνωσης Διονύσου, η σκέψη για τη δημιουργία παρόμοιας κατασκήνωσης στη Βόρεια Ελλάδα είχε απασχολήσει σοβαρά το Ταμείο Υγείας 

Το όνειρο άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 1982. Στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. απόκτησε ένα χώρο, ο οποίος άρχισε να μεταμορφώνεται σε παιδικό παράδεισο. Οι εργασίες περατώθηκαν το 1985. Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1997, η κατασκευή των κολυμβητικών δεξαμενών συνετέλεσε στην ολοκλήρωση της κατασκήνωσης.

Σήμερα, ένας μαγευτικός χώρος σε φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, μια σωστά μελετημένη και οργανωμένη κατασκήνωση παρέχει στα παιδιά μας υγιεινή, άνετη και ασφαλή παραμονή.

banner xalkidiki-2

Κατασκήνωση Λούτσας Πρέβεζας

Από το 1999, μια νέα κατασκήνωση, ένα σύγχρονο κέντρο διακοπών στη Λούτσα Πρέβεζας, τέθηκε στην διάθεση των ασφαλισμένων του Ταμείου Υγείας. Η έκταση εκμισθώθηκε από την τότε Κοινότητα Λούτσας για 20 χρόνια, καθώς ο νόμος απαγορεύει την πώληση κοινοτικών εκτάσεων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα (μόλις εννέα μήνες) κατασκευάστηκαν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και το κέντρο λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1999.

Τρεις παραδεισένιες γωνιές για τα παιδιά του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Φυσικό περιβάλλον, εξοχή, δροσιά. Άριστες εγκαταστάσεις, άνετη διαβίωση, υψηλού επιπέδου παροχές στους μικρούς κατασκηνωτές. Όλα μελετημένα με ακούραστη φροντίδα, με προσοχή, με γνώμονα τη χαρά και τη διασκέδασή τους.  

banner loutsa-3

Η φιλοσοφία μας - Οι αρχές μας

logo typet-2

Πρωταρχικός σκοπός των πρότυπων κατασκηνώσεών μας είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μέσω του αθλητισμού και της ομαδικής ζωής στη φύση. Βασική αρχή είναι ο σεβασμός των αναγκών και των ιδιαίτερων απαιτήσεων των οικογενειών που μας επιλέγουν.

 

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ © 2019

Created by Pixelocracy