ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

Διεύθυνση Οδοντιατρικής Φροντίδας & Περίθαλψης

Στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ανήκουν το Οδοντιατρικό Κέντρο, το οποίο ευρίσκεται στην Αθήνα (Αρμένη Βράιλα 4, Πεδίον Άρεως), τα Περιφερειακά οδοντιατρεία Νομού Αττικής (Σοφοκλέους 15, κτήριο Ε.Τ.Ε. στον Γέρακα, καταστήματα Ε.Τ.Ε. στον Πειραιά και το Ψυχικό), καθώς και το Οδοντιατρικό Συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη

 

Στην Πάτρα οδοντιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. παρέχονται από το πολυϊατρείο της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

 

Με την αρωγή των δομών της κλινικής «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», παρέχονται επίσης υπηρεσίες νοσοκομειακής οδοντιατρικής στους ασφαλισμένους του Ταμείου Υγείας.

 

Το Οδοντιατρικό Κέντρο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών για την παροχή πλήρους και εξειδικευμένης οδοντιατρικής φροντίδας, κατόπιν εισήγησης του Δρ Κων/νου ΤΣΟΚΑ, διευθυντή της Διεύθυνσης, ο οποίος υποστηρίζεται στο επιστημονικό του έργο από τους αναπληρωτές διευθυντές, Δρ Παναγιώτη ΔΑΓΚΑΛΗ, Επίκουρο καθηγητή Α.Π.Θ., στο Οδοντιατρικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης και Δρ Αθανάσιο ΖΑΚΟΠΟΥΛΟ στην Αθήνα.

 

Στο διοικητικό έργο της Υποδιεύθυνσης προΐσταται κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, υποδιευθυντής Διοικητικής Στήριξης, ο οποίος συνεπικουρείται  από την προϊσταμένη τμήματος κ. Άρτεμη  ΑΥΓΕΡΗ.  

 

Ο διευθυντής, οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό λειτουργικής και διοικητικής στήριξης, τα οργανωμένα οδοντιατρικά τμήματα, παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

 

xwros-anamonhs

Παρεχόμενες υπηρεσίες

 

Στο Οδοντιατρικό Κέντρο, το οποίο στελεχώνουν οδοντίατροι με κλινικές εξειδικεύσεις, παρέχεται συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών οδοντοστοματολογικών προβλημάτων των ασθενών, με προγραμματισμένα καθημερινά ραντεβού από 08:00 έως 20:30, κατόπιν κλινικής εξέτασης. 

 

 

Στην ίδια φιλοσοφία λειτουργεί και το Οδοντιατρικό Συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη.

 

Στα Περιφερειακά Οδοντιατρεία (Σοφοκλέους, Ψυχικό, Γέρακας, Πειραιάς), από 08:00 έως 20:00, παρέχονται κατά κύριο λόγο:

 • αντιμετώπιση πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων και προβλεπόμενων από το τιμολόγιο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. εργασιών γενικής οδοντιατρικής.
 • έλεγχος οδοντιατρικών εργασιών (προέγκριση - τελική έγκριση)
 • αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

 

Παρέχεται, επίσης, στους ασφαλισμένους η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής οδοντιάτρου. Στην περίπτωση αυτή, οι ασφαλισμένοι εισπράττουν από το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. το προβλεπόμενο ποσό σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον τιμολόγιο του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών και πάντα αφού γίνει έλεγχος πριν την έναρξη και μετά το πέρας της θεραπείας, από οδοντίατρο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

 

Γενικότερα, η συμμετοχή στο κόστος των οδοντιατρικών πράξεων καθορίζεται σύμφωνα με αποφάσεις του Δ.Σ., ανάλογα με τις κατηγορίες των ασφαλισμένων και το είδος των εργασιών (οδοντοθεραπευτικές, οδοντοπροσθετικές εργασίες, εργασίες εμφυτευματολογίας, ορθοδοντικής κ.λ.π.).

 

Για την αρχική προέγκριση και την τελική έγκριση οδοντιατρικών εργασιών απαιτείται:

 • Γνωμάτευση του θεράποντα οδοντιάτρου στο ατομικό συνταγολόγιο του μέλους.
 • Αναλυτική συμπλήρωση του δελτίου ελέγχου οδοντιατρικών εργασιών.
 • Ακτινογραφικός έλεγχος με ενδοστοματικές ακτινογραφίες ή και πανοραμική ακτινογραφία, ειδικά εφόσον πρόκειται να γίνουν οδοντοπροσθετικές εργασίες, εργασίες επί εμφυτευμάτων ή εργασίες ορθοδοντικής.
 • Ειδικά για την ορθοδοντική πέραν των προαναφερθέντων, προσκομίζονται ζεύγη εκμαγείων άνω και κάτω γνάθου σε σύγκλειση.
 • Για εργασίες ενδοδοντίας απαιτούνται αρχική, ενδιάμεση και τελική ακτινογραφία.
 • Για την αποζημίωση των οδοντιατρικών εργασιών προσκομίζεται η σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
 • Η συμμετοχή των μελών, εξοφλείται είτε εφάπαξ, είτε με οικονομικό διακανονισμό στις οικονομικές υπηρεσίες του Ταμείου Υγείας (Σοφοκλέους, «Υγείας Μέλαθρον» και Υγειονομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης).
 • Η εκτέλεση των οδοντιατρικών εργασιών ξεκινούν με την προσκόμιση των παραστατικών εξόφλησης ή διακανονισμού της σχετικής οφειλής, στη Διεύθυνση Οδοντιατρικής Φροντίδας και Περίθαλψης.
 • Η εξόφληση της οδοντιατρικής δαπάνης ολοκληρώνεται πριν το τελικό ραντεβού ή όπως αλλιώς συμφωνήθηκε με τις οικονομικές υπηρεσίες του Ταμείου Υγείας.

 

Τα μέλη δικαιούνται οδοντοπροσθετικής περίθαλψης, μετά την παρέλευση ενός (1) έτους από την εγγραφή τους στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

 

Επανάληψη οδοντιατρικών εργασιών

 

Επανάληψη οδοντιατρικών εργασιών παρέχεται σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

 

 

Αποτρύγωση – έλεγχος στοματικής υγιεινής

 

Μία φορά ανά 6μηνο

 

Θεραπεία εντοπισμένης ή χρόνιας ουλίτιδας

 

Μία φορά κατ’ έτος

 

Θεραπεία περιοδοντίτιδας (συντηρητική)

 

Μία φορά ανά διετία

 

Θεραπεία περιοδοντίτιδας (χειρουργική)

 

Μία φορά ανά τριετία

 

Ουλεκτομή  - ουλοπλαστική

 

Μία φορά ανά τριετία

 

Οδοντοπροσθετικές εργασίες οδοντικής χειρουργικής

 

Μία φορά κατ’ έτος

 

Οδοντοπροσθετικές εργασίες κινητής προσθετικής

 

Τρία έτη μετά την προηγούμενη χορήγηση

 

Οδοντοπροσθετικές εργασίες ακίνητης προσθετικής

 

Τέσσερα έτη μετά την προηγούμενη χορήγηση

 

Φθορίωση στα παιδιά

 

Κάθε 6 μήνες μέχρι 18 ετών

 

Από τον Μάρτιο 2007 και σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Δ.Σ. Τ.Υ.Π.Ε.Τ., υπάρχει συμμετοχή των μελών σε ορισμένες οδοντιατρικές εργασίες οι οποίες εκτελούνται στα οδοντιατρεία Τ.Υ.Π.ΕΤ.

 • Η συμμετοχή των μελών, εξοφλείται είτε εφάπαξ, είτε με οικονομικό διακανονισμό στις οικονομικές υπηρεσίες του Ταμείου Υγείας (Σοφοκλέους, «Υγείας Μέλαθρον» και Υγειονομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης).
 • Η εκτέλεση των οδοντιατρικών εργασιών ξεκινούν με την προσκόμιση των παραστατικών εξόφλησης ή διακανονισμού της σχετικής οφειλής, στη Διεύθυνση Οδοντιατρικής Φροντίδας και Περίθαλψης.
 • Η εξόφληση της οδοντιατρικής δαπάνης ολοκληρώνεται πριν το τελικό ραντεβού ή όπως αλλιώς συμφωνήθηκε με τις οικονομικές υπηρεσίες του Ταμείου Υγείας.

 

Τηλεφωνικό Κέντρο τήρησης οδοντιατρικών ραντεβού: 210 3349200 (δ:19200)

 

Τηλεφωνικό Κέντρο ακύρωσης οδοντιατρικών ραντεβού: 210 3349400 (δ:19400)

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Υποδιευθυντής: Γεώργιος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τ: 210 3349291 (δ:19291), EmailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προϊσταμένη Τμήματος: Άρτεμις ΑΥΓΕΡΗ, Τ: 210 3349293 (δ:19293)

Παναγιώτης ΜΑΓΚΛΑΡΗΣ, Τ: 210 3349292 (δ:19292)

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ © 2019

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Created by Pixelocracy