ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΕΦΑΜΙΛΛΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΕΤ
_________________________________

Το Ελληνικό φάρμακο έχει διεθνή αναγνώριση, ενώ τα εγχώρια γενόσημα φάρμακα είναι εφάμιλλα των πρωτοτύπων.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της επιστημονικής ημερίδα με θέμα: Ελληνικό φάρμακο, αξιόπιστη επιλογή για την Υγεία, στόχος προοπτικής για το ΤΥΠΕΤ.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στις 8 Μαΐου από τη Διοίκηση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Θ. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Στην Επιστημονική Ημερίδα κλήθηκαν να μιλήσουν και να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα:

• ο κ. Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • ο κ. Νικόλαος Σύψας, Αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΤΥΠΕΤ
  • ο κ. Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, Καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και
  • ο κ. Γεώργιος Καλαμίτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Την έναρξη των διαδικασιών της Επιστημονικής Ημερίδας έκανε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ, κ. Βασιλική Βογιατζοπούλου και αμέσως μετά μίλησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, κ. Σταύρος Κούκος, το Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και εκπρόσωποι των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, οι γιατροί και το διοικητικό προσωπικό του ΤΥΠΕΤ, τα προεδρεία των Συλλόγων εργαζομένων και δεκάδες εργαζόμενοι, που κατέκλισαν την αίθουσα.

Τα συμπεράσματα των εργασιών της Επιστημονικής Ημερίδας αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά και συνοψίζονται στα εξής:

• Το Ελληνικό φάρμακο είναι μία αξιόπιστη θεραπευτική επιλογή με διεθνή αναγνώριση
  • Τα γενόσημα φάρμακα που παράγουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες είναι εφάμιλλα των πρωτοτύπων, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της θεραπευτικής αξιολόγησης, γιατί είναι ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά, σύμφωνα με την πιστοποίηση του ΕΟΦ και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος
  • Η ενημέρωση των ασφαλιστικών φορέων και των πολιτών για το είδος, τη χρήση και την προέλευση των φαρμάκων, με τη συνεργασία και την θετική στάση όλων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία φαρμακευτικής θεραπευτικής αγωγής (φαρμακοβιομηχανίες, γιατροί και φαρμακοποιοί), πρέπει να γίνει υπόθεση εθνικής στρατηγικής που θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, σε όφελος της υγείας των πολιτών και της οικονομίας.

Τον συντονισμό της Επιστημονικής Ημερίδας για το Ελληνικό Φάρμακο είχε ο κ. Δημήτριος Πλας, Αντιπρόεδρος Β΄ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ.

Τ.Υ.Π.Ε.Τ. - ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ © 2019

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων