logo TYPET
GR | EN | FR

Βασίλειος Χ. Γολεμάτης - Στην μνήμη τού αγαπητού μας αείμνηστου Καθηγητή και επί σειρά ετών Επιστημονικού Διευθυντή Γενικής Κλινικής ΤΥΠΕΤ «Υγείας Μέλαθρον»

Με θλίψη, ασθενείς, εργαζόμενοι και Διοίκηση αποχαιρετούμε τον πέραν των ελληνικών συνόρων αείμνηστο Καθηγητή Χειρουργικής και, μεταξύ άλλων αναγνωρίσεων, επίτιμο Επιστημονικό Διευθυντή ΤΥΠΕΤ, Βασίλειο Χ. Γολεμάτη

Τον Καθηγητή μας ο οποίος, ως επικεφαλής σε επιστημονικές επιτροπές και συμβούλια τού Ταμείου Υγείας, για μία εικοσαετία περίπου, επέβλεπε, παρέμβαινε και ήταν πάντοτε «παρών» για την επιστημονική γεμάτη εμπειρία και σοφία προσφορά του σε ιατρικά θέματα τα οποία απασχολούσαν ασθενείς ή την Διοίκηση τού ΤΥΠΕΤ.

Τον Καθηγητή μας ο οποίος έσπευδε να βρει διέξοδο σε κάθε πρόκληση ασκώντας το ιατρικό λειτούργημα με άριστη επιστημονική γνώση αλλά και με τέχνη, ανθρωπιά, ευαισθησία, ήθος, ψυχραιμία, τόλμη.

Τον πρωτοπόρο παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Χειρουργικής αλλά και «Δάσκαλο», ο οποίος μας προέτρεπε «χτίστε σχέση εμπιστοσύνης με τον άρρωστο» αλλά και μας τόνιζε ότι «ο χειρουργός πρέπει να διαθέτει καρδιά λέοντος, μάτι αετού και χέρι γυναικός», δηλαδή σθένος, τάχιστη και ορθή κρίση πάντοτε με δεξιότητα και λεπτότητα στις επεμβατικές κινήσεις.

Τον διακεκριμένο Καθηγητή μας, τον πρώτο Έλληνα ιατρό ο οποίος χειρούργησε στην Ελλάδα ασθενή με λαπαροσκοπική μέθοδο, καθώς και ασθενή με AIDS, τον πρώτο Έλληνα ιατρό ο οποίος εξελέγη τιμητικό μέλος τής Αμερικανικής Χειρουργικής Εταιρείας (American Surgical Association) και ο οποίος με την ουσιαστική και πολύπλευρη παρουσία του στο «Υγείας Μέλαθρον» μας γέμιζε σεβασμό, θαυμασμό, περηφάνια και μας ενέπνεε ασφάλεια, εμπιστοσύνη!

Πώς να ξεχάσουμε την έμφυτη απλότητα τού εκ Λεύκτρων Βοιωτίας ορμώμενου φημισμένου Καθηγητή, θεράποντα ιατρού αλλά και στενού φίλου διακεκριμένων προσωπικοτήτων τού χώρου των γραμμάτων, τού πνεύματος, τής τέχνης, τής επιχειρηματικής δράσης, τής πολιτικής, ο οποίος, κατά την μακροχρόνια θητεία του στο ΤΥΠΕΤ, έχτισε ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης και με όλους εμάς τού Ταμείου Υγείας με την συμβολή και την συμβουλή του! 

Επιπρόσθετα, ως Επιστημονικός Διευθυντής τού Ταμείου Υγείας, αγαπούσε και στήριζε την κατασκηνωτική δράση τού ΤΥΠΕΤ παρέχοντας την γνώση του σε κρίσιμα υγειονομικά ζητήματα αλλά και επισκεπτόμενος συχνά ο ίδιος, ως προσκεκλημένος, την κατασκήνωση τού Ταμείου Υγείας στον Διόνυσο. Επίσης, ως επίτιμος Επιστημονικός Διευθυντής τιμούσε με την παρουσία του εκδηλώσεις τού ΤΥΠΕΤ, όπως τον Μάιο τού 2019 την επιστημονική ημερίδα για το ελληνικό φάρμακο και τον Ιανουάριο τού 2020 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Και πόσα άλλα που θα παραμείνουν πάντοτε στο μυαλό μας και την καρδιά μας, επειδή το ΤΥΠΕΤ βρισκόταν πάντοτε στο μυαλό και την καρδιά τού αείμνηστου καθηγητή, δάσκαλου, γιατρού, χειρουργού, συζύγου, πατέρα, παππού Βασίλειου Χ. Γολεμάτη (Λεύκτρα, Δεκέμβριος 1929 – Αθήνα, Ιούλιος 2023)!

Σε ευχαριστούμε αξιότιμε και αξιαγάπητε Καθηγητά μας! Καλό σου ταξίδι!

 

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 859223 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1109