logo TYPET
GR | EN | FR

ΝΕΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΤΥΠΕΤ αλλάζει, ανανεώνοντας και εκσυγχρονίζοντας τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό για να προσφέρει ακόμη περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας υγείας στους ασφαλισμένους του.

Μετά από τον νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο, το νέο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, τους δύο νέους οφθαλμικούς τομογράφους οπτικής συνοχής (OCT), τους νέους λαπαροσκοπικούς πύργους για τα χειρουργεία του Υγείας Μέλαθρον και τον νέο καρδιολογικό υπέρηχο για το Υγειονομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης που αγοράστηκαν μέσω χορηγίας της ΕΤΕ και ήδη έχουμε ανακοινώσει πως εγκαταστάθηκαν στις δομές του ΤΥΠΕΤ ως τις αρχές του 2023, ανακοινώνουμε σήμερα μια νέα σειρά από καινούρια ιατρικά μηχανήματα και συστήματα που αγοράστηκαν το τελευταίο διάστημα από το ΤΥΠΕΤ και εγκαταστάθηκαν στις δομές μας για να παρέχουν νέες σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας.

1) Νέο ολοκληρωμένο υπερσύγχρονο σύστημα TURis για την αφαίρεση προστάτη

Το σύστημα χειρουργικής διαθερμίας TURis που εγκαταστάθηκε στο Ουρολογικό Τμήμα της Κλινικής Υγείας Μέλαθρον χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Περιλαμβάνει την πιο σύγχρονη ηλεκτροχειρουργική γεννήτρια ESG-410 της OLYMPUS με πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία τον Ιούλιο του 2023.

 

 

 

 

 

 

Η μέθοδος TURis αφαιρεί τον προστάτη με διουρηθρική εκτομή υπό συνεχή ροή φυσιολογικού ορού και εξάχνωση σε πλάσμα. Πρόκειται για μία σημαντικά πιο ανώδυνη ενδοσκοπική επέμβαση, με αρκετά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς:

  • Μειωμένη πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
  • Χειρουργεία με μικρότερη διάρκεια χρόνου.
  • Δυνατότητα αντιμετώπισης ασθενών με πολύ μεγάλα αδενώματα.
  • Ταχύτερη αφαίρεση του καθετήρα.
  • Πολύ χαμηλότερα ποσοστά επιπλοκών και παρενεργειών.
  • Ταχύτερη ανάρρωση και έξοδος από την κλινική.
  • Ταχύτερη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες.

2) Νέο επεμβατικό σύστημα φακοθρυψίας για την αφαίρεση καταρράκτη

Το υπερσύγχρονο σύστημα φακοθρυψίας Centurion Vision System της Alcon εγκαταστάθηκε στην Κλινική Υγείας Μέλαθρον για τις ανάγκες των οφθαλμολογικών περιστατικών και προορίζεται για χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη με την προηγμένη τεχνολογία Active Sentry.












Η καινοτόμα τεχνολογία του εξασφαλίζει σταθερό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους ασθενείς, ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις.

Ο ειδικός αισθητήρας που βρίσκεται μέσα στον στυλεό της φακοθρυψίας ανιχνεύει τις μεταβολές της πίεσης μέσα στο μάτι, ακριβώς τη στιγμή που αυτές συμβαίνουν, παρέχοντας έγκαιρη αντίδραση. Σε συνδυασμό με το υποσύστημα διαχείρισης υγρών Active Fluidics επιτρέπει ακριβείς και άμεσες ρυθμίσεις πίεσης με χρήση πλακών συμπίεσης.

Με τη συνδυασμένη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του οφθαλμού κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας των ασθενών και στη βελτιωμένη αποτελεσματικότητα της εγχειρητικής διαδικασίας, μειώνοντας τον χρόνο ανάρρωσης και επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει γρήγορα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

3) Νέο σύστημα αυτόματης μέτρησης της διαθλαστικής κατάστασης των οφθαλμών

Σε συνέχεια των επενδύσεων που αφορούν στην οφθαλμική υγεία των ασφαλισμένων μας, το ΤΥΠΕΤ εγκατέστησε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Υγείας (Σοφοκλέους 15 – 6ος όροφος) το σύστημα ARK-1 της NIDEK για την αυτόματη μέτρηση της διαθλαστικής κατάστασης των οφθαλμών.

Το ίδιο σύστημα βρίσκεται και στο Υγειονομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης του ΤΥΠΕΤ.

Διαθέτει ανακλινόμενη έγχρωμη οθόνη LCD, αισθητήρα ΙR αλλά και αισθητήρα wavefront (Shack-Hartmann), με μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις. Επιπλέον, χρησιμοποιεί ενσωματωμένο θερμογραφικό εκτυπωτή.

Χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της οφθαλμολογικής εξέτασης για τα παρακάτω:

  • Μέτρηση εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα της διαμέτρου της κόρης, τόσο σε φωτοπικές όσο και σε σκοτοπικές συνθήκες, των διαστάσεων του κερατοειδούς καθώς και των κερατομετρικών παραμέτρων.
  • Αυτόματη ανίχνευση 3D, αυτόματη στόχευση και αυτόματη μέτρηση.
  • Μέτρηση προσαρμογής με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.
  • Μέτρηση με τη διόρθωση αστιγματισμού

Αξιολόγηση για φακούς μέσης ή κοντινής όρασης.

4) Νέο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό σύστημα

Πρόκειται για ένα ελαφρύ και υπερσύγχρονο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα FDR Nano της Fuji που προμηθεύτηκε το ΤΥΠΕΤ για την εξυπηρέτηση των νοσηλευόμενων ασθενών στην Κλινική μας Υγείας Μέλαθρον.

Χάρη στις μικρές του διαστάσεις και το χαμηλό του βάρος είναι ικανό να κινείται εύκολα και γρήγορα σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, όπως το χειρουργείο, τα δωμάτια νοσηλείας, η μονάδα εντατικής θεραπείας κ.ά.

Το FDR Nano χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας και παράγει υψηλής ποιότητας διαγνωστικές εικόνες. Ο συνδυασμός  χαμηλής δόσης ακτινοβολίας με μικρό χρόνο ακτινοβόλησης προσφέρουν μεγάλη προστασία στους ασθενείς.

Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει αντιβακτηριακή επίστρωση, προσφέροντας έως και 10.000 φορές μεγαλύτερη προστασία έναντι των μικροβίων.

5) Νέο υπερσύγχρονο λογισμικό σύστημα RIS/PACS για την υποστήριξη της λειτουργίας όλου του ιατροτεχνολογικού μας εξοπλισμού.

Το ΤΥΠΕΤ, με τη συνδρομή της Εθνικής Τράπεζας, προχώρησε στην αγορά και εγκατάσταση ενός νέου ολοκληρωμένου λογισμικού συστήματος RIS/PACS για τη μηχανογραφική υποστήριξη και τη βέλτιστη απόδοση των ψηφιακών δυνατοτήτων που παρέχει ο ιατροτεχνολογικός μας εξοπλισμός. Το σύστημα περιλαμβάνει τα προγράμματα Siemens Syngo Carbon IDM VNA, Syngo Carbon Physician Access, NetMed360 RIS καθώς και έναν λογογράφο απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων.

Το RIS/PACS είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέασης, διανομής, αποθήκευσης και αρχειοθέτησης εικόνων, εξετάσεων και πορισμάτων. Το σύστημα συνδέθηκε με τον νέο αξονικό μας τομογράφο, τους υπερήχους, τα ακτινολογικά μηχανήματα, τον μαστογράφο,  τον πανοραμικό και το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, ενώ στο μέλλον μπορεί να συνδέεται με κάθε νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που είναι συμβατός με το ιατρικό πρωτόκολλο DICOM αλλά και non-DICOM (jpeg,  png , bmp, tiff και pdf κλπ).

Το νέο σύστημα αντικαθιστά εξολοκλήρου το προηγούμενο λογισμικό, τους server, τα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, τους σταθμούς εργασίας και τις διαγνωστικές οθόνες, προσφέροντας νέα πιο ισχυρά και πιο αποτελεσματικά εργαλεία στο ιατρικό προσωπικό, καθώς αυξάνει την ταχύτητα και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα, το νέο λογισμικό εξυπηρετεί πλήρως τη σύγχρονη ανάγκη των ασφαλισμένων για έναν ολοκληρωμένο απεικονιστικό ιατρικό φάκελο. Βασικό όφελος που παρέχει είναι η ανάκληση προηγούμενων εξετάσεων ασθενών, ώστε να μπορεί να υπάρχει σύγκριση παλαιότερων εικόνων και πορισμάτων με τα καινούρια. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα καλύτερης διάγνωσης της τελευταίας απεικονιστικής εξέτασης.

Τέλος, το νέο σύστημα λογογράφου και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία στην καταγραφή των πορισμάτων, ώστε να δίνονται τα πορίσματα σε συντομότερο χρόνο στους εξεταζόμενους.

6) Απινιδωτές παντού

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει πρόσβαση σε απινιδωτή σε όλες τις δομές μας, καθώς η έγκαιρη χρήση του μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, το ΤΥΠΕΤ ολοκλήρωσε την προμήθεια και τοποθέτηση απινιδωτών σε όλες τις δομές του, συμπεριλαμβανομένων και των κατασκηνώσεών του. Η χρήση των μηχανημάτων αυτών μπορεί να αποτελέσει ζωτικής σημασίας συστατικό της αλυσίδας επιβίωσης για επείγοντα καρδιακά περιστατικά, παράλληλα με την έγκαιρη αναγνώριση, την ΚΑΡΠΑ και την προηγμένη ιατρική περίθαλψη.


Η προσπάθεια για διεύρυνση και αναβάθμιση των προσφερόμενων ιατρικών μας υπηρεσιών σε ταχύτερους χρόνους είναι διαρκής. Συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, το ΤΥΠΕΤ έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες και στην προμήθεια:

  • Ενός οδοντιατρικού μικροσκοπίου για τις ανάγκες των περιστατικών ενδοδοντίας.
  • Μιας ουρολογικής κεφαλής υψηλής ευκρίνειας.
  • Ενός set διαδερμικής λιθοτριψίας.
  • Νέων κλιβάνων για όλες τις δομές μας.
  • Ενός νέου καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου που έχει ήδη αγοραστεί και πρόκειται το αμέσως προσεχές διάστημα να εγκατασταθεί στο κτήριο της οδού Σοφοκλέους 15 (6ος όροφος), ώστε να τεθεί στη διάθεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια triplex καρδιάς στους ασφαλισμένους μας.

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η φροντίδα της Υγείας απαιτεί συνεχή εκσυγχρονισμό.

Το ΤΥΠΕΤ έχει δεσμευθεί και ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη!

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 911114 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1155