logo TYPET
GR | EN | FR

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ

Αγαπητές ασφαλισμένες, αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Σε υπενθύμιση της ανακοίνωσης του ΤΥΠΕΤ στις 29/4/2024 για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παρακλινικών εξετάσεων, παρακαλούμε στις περιπτώσεις συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων και φυσικοθεραπειών από τους θεράποντες ιατρούς σας πάντα να ζητάτε την εκτύπωση του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού.

Όλοι οι ιατροί έχουν ενημερωθεί μέσω των ιατρικών τους συλλόγων και της ΗΔΙΚΑ σχετικά με την υποχρέωση εκτύπωσης του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού.

Όπως ήδη είχαμε ανακοινώσει, τα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της συνταγογράφησης στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρακλινικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων και φυσικοθεραπειών. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει τόσο η ηλεκτρονική εκτέλεση όσο και η χρήση της άυλης συνταγογράφησης, οπότε τότε δεν θα είναι αναγκαία η προσκόμιση των εκτυπωμένων παραπεμπτικών.

Επομένως, για την ώρα και μέχρι νεώτερης ενημέρωσης, η άυλη συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ ισχύει μόνο για την συνταγογράφηση φαρμάκων, ενώ για τη συνταγογράφηση παρακλινικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων και φυσικοθεραπειών παρακαλούμε όπως πάντα προμηθεύεστε από τον ιατρό σας και προσκομίζετε κατά την εκτέλεση τα εκτυπωμένα παραπεμπτικά.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 1571209 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1195