logo TYPET
GR | EN | FR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΥΠΕΤ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2024

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΕΤ αναγκάζεται να παρέμβει δημόσια προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του θεσμού του Ταμείου Υγείας μας και την υπόληψη τόσο των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου όσο και των υπηρεσιακών στελεχών του, ύστερα από ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε και κυκλοφόρησε στο υπηρεσιακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλων των εργαζόμενων της Εθνικής Τράπεζας.

Το ΤΥΠΕΤ, ως αυτοδιοικούμενος και αυτοδιαχειριζόμενος Οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας, έχει την υποχρέωση να λειτουργεί σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Καταστατικό του και την κείμενη νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΕΤ λαμβάνει με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια τις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση του Ταμείου και λογοδοτεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του, καταθέτοντας τον Απολογισμό του με αναλυτική περιγραφή όλων των πεπραγμένων και δημοσιεύοντας, αμέσως μετά την έγκρισή τους, όλα τα σχετικά στοιχεία στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Ταμείου Υγείας μας.

Άλλωστε, επιδίωξη κάθε Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ουσιαστική συμβολή στις Συνεδριάσεις του όλων των μελών του, μέσω του ελεύθερου δημοκρατικού διαλόγου και της πλήρους παράθεσης όλων των δεδομένων για κάθε θέμα, με κοινό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου και την προάσπιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων μελών του.

Δεδομένου του καταστατικού σκοπού λειτουργίας του ΤΥΠΕΤ, που είναι η φροντίδα της υγείας των ασφαλισμένων του, κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου παρατίθενται συχνά ευαίσθητα προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα. Επομένως, απαιτείται η τήρηση εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας αναφορικά με όσα από τα δεδομένα αυτά συνοδεύουν και περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Και αυτό αφορά όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς η ευθύνη για την προστασία των ασφαλισμένων και του Ταμείου Υγείας μας αφορά ομοίως, σύμφωνα με το Καταστατικό, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΕΤ, στην Ολομέλεια της 19/9/2024, επαναβεβαίωσε, κατόπιν διεξοδικού διαλόγου, με μεγάλη πλειοψηφία (21 μελών έναντι 3) την απόφαση -που ήδη ίσχυε ως πάγια πρακτική σε όλες τις έως τώρα θητείες του Διοικητικού Συμβουλίου- για την προσκόμιση από όλα τα μέλη του Δ.Σ. υπογεγραμμένης δήλωσης εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του.

Ως εκ τούτου, συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές καθώς και η διασπορά τους, εκτός του ότι είναι κατακριτέες και αποδοκιμαστέες από την έννομη τάξη, πρωτίστως δεν προσιδιάζουν στον σημαίνοντα ρόλο που κατέχει ο Οργανισμός μας ως ο κορυφαίος εκείνος συλλογικός θεσμός που φροντίζει το σημαντικότερο αγαθό, την Υγεία, για εμάς και τις οικογένειές μας, εφ’ όρου ζωής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΥΠΕΤ καλεί όλες τις πλευρές με αίσθημα ευθύνης να υπερασπιστούν την αδιατάρακτη λειτουργία του Ταμείου Υγείας μας σε όφελος των ασφαλισμένων.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

×
GR | EN | FR

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών.

active_page: menu_3PID: 32026 addPage -> ok (readPageData: 0) https://www.typet.gr/page-briefing-view.php?id=1205